Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies

Baby K´tan - Storlek


Baby K’tan är anpassad för föräldern eller den vuxne som ska bära barnet; barnets ålder och vikt spelar ingen roll. 

Om din Baby K´tan inte sitter tight mellan dig och ditt barn så behöver du troligen en mindre storlek.
Extra storlekstips:


Alla har vi olika form och det är likadant som med kläder, ibland passar flera storlekar, ibland hamnar man precis mellan 2 storlekar. Följande tips kan vara till hjälp för att hitta rätt storlek.

  • Mellan 2 storlekar eller osäker på storlek -  TA EN STORLEK MINDRE.
  • Om du är 160 cm och under - TA EN STORLEK MINDRE.
  • Använd den storlek du hade före graviditeten för att bestämma storlek.Se nedan storleksschema för att bestämma storlek:


Köpte jag rätt storlek?


Baby K’tan ska sitta tight för att kunna sträcka ut tyget. Det kan kännas för tight i början men det behöver inte betyda att den är för liten.

  • Om du sätter på dig din Baby K’tan utan barnet i, ska lägst punkt vara strax nedanför ditt bröst och precis ovan din navel. När du bär med barnet sittandes i ska lägsta punkt vara vid din navel eller midja och bör inte hamna nedanför din höft.
  • Om din Baby K’tan Baby Carrier hamnar nedanför din höft, välj en mindre storlek. Om den hamnar vid ditt bröst, välj en större storlek.
  • Om din Baby K´tan känns lös, barnets ben och kropp hoppar upp och ner medans du bär, välj en mindre storlek.
  • Storleken på Baby K’tan bärsjal är inte baserad på ditt barns ålder eller vikt. Sträckningen på bomullen och dom olika bärpositionerna gör att Baby K´tan växer med ditt barn. Du behöver inte byta till en större storlek i takt med att ditt barn växer från att vara en liten baby till att bli ett stort barn (upp till 16.5kg).


Baby K’tan Bärsele är tillverkad av 100% naturlig bomull. Bärsjalen ska sitta tight och säkert. För optimal passform, tvätta och torktumla - det gör att den passar bättre. Om du provar för första gången tror du kanske att din Baby K´tan är för liten, en tight passform ökar säkerheten när du bär ditt barn samt ger ett bra ryggstöd. Bomullstyget ser till att Baby K’tan bärsjal kan stretchas ut så att den passar dig och ditt barn perfekt.BEKVÄM OCH ERGONOMISK
Internationella institutet för höftledsdysplasi har erkänt
Baby K´tan som "höftvänlig" när den används korrekt 
www.hipdysplasia.org