Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies

Baby K´tan - Frågor & Svar


Klicka på texten för att se svaret.

Designen! Bärsjalar är tillverkade som en enda lång del medans Baby K´tan har en patenterad double-loop design. Du får alla fördelar och positioner som kommer med en bärsjal utan att behöva knyta och kapsla ihop allt! Nedan finns en video som visar skillnaderna.


ORIGINAL

active

Baby K'tan ORIGINAL är tillverkad av 100% jersey knit bomull (liknande som till en t-shirt) med en unik "one-way stretch".  Ger dig och din baby en mjuk och mysig bärstund.

BREEZE

breeze

Baby K'tan BREEZE är tillverkad av 100% bomull. Ena sidan på loopen med jersey knit bomull och andra sidan med en unik bomulls-mesh. Denna kombination ökar luftflödet jämfört med Baby K'tan ORIGINAL.

ACTIVE

active

Baby K'tan ACTIVE är tillverkad av 100% polyester hi-tech performance material (liknande som en träningströja). Erbjuder en unik temperaturkontroll, torkar snabbt, håller svett och fukt borta och blockerar över 90% UVA-strålar och UVB-strålar. Perfekt på sommaren.

Baby K’tan är tänkt att passa på samma sätt som en t-shirt och som ett personligt klädesplagg. Två personer kan dock dela om dom har samma storlek. Om en storlek passar dig och en annan din partner rekommenderar vi att man köper varsin för en säker och bekväm passform
Baby K'tan är storleksbaserad och har inte några ringar eller något annat som kan justeras. Baby K´tan passar säkert och perfekt när man har köpt rätt storlek.

Våra selar är tillverkade av mjukt tyg och kan tvättas i maskin och torktumlas.

Användarintruktioner:

  • Maskintvätta 30 grader, med liknande färger
  • Inget blekmedel behövs
  • Torktumla med låg temperatur
  • Tvätta separat före första användning

Baby K’tan är tillverkad så att den blir tight efter tvätt. Kryss-formen gör att tyget sträcks ut igen.Om din sele känns tight efter tvätt kan denna video med tips vara till hjälp.


Ja! Den patenterade dubbel-loop designen gör att barnets vikt fördelas jämt över dina axlar och rygg. Tyget som sitter baktill och som binder samman looparna gör att du kan centrera looparna. Det breda tyget kan sträckas ut ännu mer över dina axlar för att fördela barnets vikt mera. Bandet som följer med kan knytas runt dig och ditt barn för ökat stöd.

Ja , Baby K'tan erbjuder ergonomiska positioner som främjar en hälsosam utveckling för ditt barn. Det breda tyget kan sträckas ut ordentligt för en ergonomisk och bekväm ställning, med barnets ben i en "M" position (tyget sitter under barnets böjda ben och knäna är ovanför barnets rumpa). När barnets muskler utvecklats mer (6 månader +) så kan barnet bäras framåtvänd i position Adventure. Vänligen använd samma "M" position som beskrivs ovan.


hugdiagram.png

Absolut! Barn är känsliga från början och barn som bärs från början känner en trygghet att vara nära sina föräldrar, att få uppleva samma saker, ljud och lukter som sina föräldrar. Det blir en bra övergång från det lugna livet till verkligheten.
Ja det kan du. Barn med utvecklingssvårigheter och särskilda behov drar nytta av närhet, särskilt den första tiden. Baby K’tan skapar en perfekt miljö för närhet. Baby K'tan skapades av två par som försökte hitta bästa lösning för sina barn med särskilda behov.

Bärselarna är testade enligt riktlinjer för kvalitet och säkerhet. EU-certifierade enligt EN 13209 part 2 2005, FHSA (Federal Hazardous Substances Act) och ASTM (American Society for Testing and Materials). Läs och följ Instruktioner och säkerhetskoll före användning.

Baby K´tan Säkerhet

Ja ! Att bära barnet innebär att det är på den säkraste platsen - i föräldrarnas armar. Barnets ansiktet ska alltid vara synligt för den vuxne för att kunna bevaka barnets andning och position. Barn är särskilt känsliga dom första månaderna av sitt liv och behöver uppsyn hela tiden. Att bära barnet är ett bra hjälpmedel under denna period.


För att kunna få en säker, bekväm och mysig stund när man bär barnet, se till att läsa och följa alla instruktioner och säkerhetstips som står i manualen som ligger i förpackingen. Läs även mer här på hemsidan. 


kangaroodiagram.png
Position Kangaroo och Hug kan användas till nyfödda som ännu inte har huvudkontroll. Tyget på din Baby K’tan kan användas som stöd till ditt barns huvud. Efter att du har placerat ditt barn i bärselen, sträck ut tyget vid din axel för att skapa stöd för huvudet. Se till att tyget stödjer huvudets baksida och inte täcker barnets ansiktet, näsa eller mun.

Meningen är att efterlikna sättet du håller ditt barn i dina armar. Testa att omfamna ditt barn när det sitter i Baby K´tan. Det bör vara på samma sätt som när du omfamnar utan din Baby K´tan.

Säkerhetsställ att du får plats med ett finger mellan ditt barns kind och bröst så att luftvägarna är fria.

- Position Kangaroo:


När du placerar ditt barn i position Kangaroo, barnets ben ska vara instoppade mot magen liknande en "grodposition". En enkel regel är att barnets ben ska vara i en form av bokstaven "M" där barnets rumpa är mitten av bokstaven och benen är sidorna.


- Position Hug, Adventure and Hip:


När du placerar barnet i position ska benen var fria som i en naturlig sittposition med benen böjda och höften öppen. Sträck tyget så det täcker hela benen.


hugdiagram.png

Nej, barn kan ändra position under färden, särskilt medans man går eller rör på sig. Föräldrar bör ofta titta till sitt barn.
Ja, men tänk på att alla situationer är individuella och vissa kan uppleva det enklare än andra. Se till att barnet har fria luftvägar. Ändra position efter amningen till en mer upprätt position.